Unapređenje institucionalne saradnje u okviru NIGP-a

Predstavnici Centra za upravljanje geoprostornim podacima, sa kolegama iz drugih Sektora Republičkog geodetskog zavoda, posetili su 16. i 17. januara Upravu za poljoprivredno zemljište, Republički zavod za statistiku i Akcionarsko društvo za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije“.

Razlog posete je bio da se predstavnici RGZ-a prvo upoznaju sa načinom korišćenja geoprostornih podataka i uslugama vezanim za geoprostorne podatke pomenutih instutucija, a zatim i da prezentuju novu digitalnu platformu NIGP-a.

Nakog održanih prezentacija, zaposleni su obučeni da na najbolji način korišćenjem digitalne platforme unaprede svoje procese rada i da na lakši način prikupe nove ili ažuriraju već postojeće podatke koji su važni kako za njihov rad tako i za državu i građane.

Republički geodetski zavod će nastaviti da radi na unapređenju saradnje u oblasti NIGP-a u cilju razvoja geosektora u Srbiji.

Obezbeđivanjem obuka i radionica zainteresovanim institucijama od strane obučenih stručnjaka zaposlenih u RGZ-u doprineće se konstantnom unapređenju poslovanja institucija kojima su geoprostorni podaci od značaja u obavljanju aktivnosti iz njihove nadležnosti.