Podaci o nepokretnim kulturnim dobrima i ustanove kulture dostupni su svima

Pomoćnik ministra kulture Dejan Masliković i načelnik Centra za upravlјanje geoprostornim podacima Republičkog geodetskog zavoda Darko Vučetić na RTS 1 predstavili su nove setove podatka na portalu Geosrbija koji se odnose na kulturna dobra i ustanove kulture.

Na Geosrbiji trenutno postoji 214 setova podataka koji se konstantno ažuriraju i unapređuju. Broj setova iz nedelјe u nedelјu raste i ono što je najvažnije dostupni su svim građanima.

 Kako je pomoćnik ministra najavio, ovo je tek početak saradnje Republičkog geodetskog zavoda i Ministarstva kulture i informisanja. U planu je povezivanje digitalizovane arheološke dokumentacije sa Geosrbijom, tačnije njeno pozicioniranje na terenu. Ovaj postupak sprovešće se kroz aplikaciju koju Republički geodetski zavod namenski priprema za ovaj projekat.

Klikom na sledeće ikonice možete izvršiti uvid u nepokretna kulturna dobra i ustanove kulture na celoj teritoriji Republike Srbije

Sa servisa za otvorene podatke nacionalne infrastrukture geoprostonih podataka možete preuzeti pomenute setove.(https://download.geosrbija.rs/opendata)