Objave

Objave

Geosrbija i Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka u uslovima COVID 19

Poštovani korisnici,

U novonastaloj situaciji opšte zdravstvene krize, obaveštavamo vas da ne postoje smetnje za rad naših unutrašnjih i korisnički orjentisanih servisa tako da vas ohrabrujemo da pristupate podacima i servisima kao i do sada.

Continue reading „Geosrbija i Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka u uslovima COVID 19“

Drugi sastanak Radne grupe za izradu DSIP INSPIRE dokumenta

Dana 16. januara 2019. godine u Republičkom geodetskom zavodu održan je drugi po redu sastanak Radne grupe za izradu Specifičnog plana implementacije za INSPIRE direktivu (DSIP) u okviru projekta „EU za bolju životnu sredinu – Razvoj okvira za usklađivanje sa zakonodavstvom EU u oblasti vazduha, hemikalija i horizontalnih pitanja (EAS3)“.

Continue reading „Drugi sastanak Radne grupe za izradu DSIP INSPIRE dokumenta“

Geosrbija i Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka u programu obuke Nacionalne akademije za javnu upravu

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 26. decembra 2019. godine uvrstila Nacionalnu infrastrukturu geoprostornih podataka (NIGP) u Opšti program obuke državnih službenika za 2020. godinu. Zaposleni u javnom sektoru, kojima je to neophodno za obavljanje posla, biće u mogućnosti da pohađaju obuku koju će držati profesionalni i akreditovani predavači iz Republičkog geodetskog zavoda i tako steknu odgovarajući sertifikat.

Continue reading „Geosrbija i Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka u programu obuke Nacionalne akademije za javnu upravu“

Studijska poseta Kraljevini Švedskoj učesnika projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“

Studijska poseta Kraljevini Švedskoj je organizovana od 01.12.2019. do 7.12.2019. godine u opštini Jevle (Gävle) . U radnoj poseti učestvovali su predstavnici jedinica lokalnih samouprava koji učestvuju u projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ (Arilje, Bor, Valjevo, Ćuprija, Knjaževac, Sombor, Vranje, Zrenjanin, Pirot, Požarevac) i deo implementacionog tima Republičkog geodetskog zavoda.

Continue reading „Studijska poseta Kraljevini Švedskoj učesnika projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji““