Nacionalna infrastruktura
geoprostornih podataka

pronađi         poveži        prikaži

„Srbija na dlanu“ – preko 200 setova prostornih podataka javnog sektora.

Nacionalna aplikacija koja omogućava pretraživanje, kreiranje, održavanje i delјenje metapodataka skupova podataka, serija podataka i servisa.

Aplikacija za saradnju između relevantnih nacionalnih i regionalnih zajednica, veb stranica za podršku, obuku, informisanje, ideje i mogućnosti.

Geosrbija mobi
Crowd SDI
OGC servisi
REST API
Odgovorni subjekti
Trening
seta metapodataka
setova podataka
servisa

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavlјević i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković predstavili su, na konferenciji za štampu u Vladi Srbije, ukupno 11 setova podataka koji se odnose na zaštićena kulturna dobra i ustanove kulture.

Centar za upravlјanje geoprostornim podacima osvojio je drugu nagradu na 27. međunarodnom salonu urbanizma u kategoriji Digitalne tehnike, dizajn i produkcija u urbanizmu i arhitekturi; Medijska prezentacija urbanizma i arhitekture.

Održana nacionalna radionica u okviru IMPULS projekta
Beograd, 30.05.2018.

Republički geodetski zavod u saradnji sa švedskom upravom za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta Lantmaterijet (Lantmäteriet) održao je radionicu u okviru IMPULS projekta 23. i 24. maja 2018. pod nazivom "Deljenje geopodataka".

Radionica o ključnim registrima u okviru SPATIAL projekta
Beograd, 25.05.2018.

Održana dvodnevna radionica 23. i 24.05.2018. u RGZ-u u okviru holandskog SPATIAL projekta.

Konferencija NIGP-a: "PRONAĐI, POVEŽI, PRIKAŽI – Naše reči za budućnost"
Beograd, 12.12.2017.

Republički geodetski zavod, organizovao je 04. decembra 2017. u Beogradu u Klubu poslanika Konferenciju NIGP-a: "PRONAĐI, POVEŽI, PRIKAŽI – naše reči za budućnost".

Radionica IMPULS projekta
Beograd, 19.05.2017.

U okviru IMPULS projekta je 16. i 17. maja 2017. godine u Beogradu održana Nacionalna radionica na temu Zakon o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka i podzakonska akta.

Deseta sednica Saveta NIGP-a
Beograd, 30.03.2017.

U Republičkom geodetskom zavodu 30.03.2017. godine održana je deseta sednica Saveta za nacionalnu infrastrukturu geoprostornih podataka

previous arrow
next arrow
Slider