Подаци о непокретним културним добрима и установе културе доступни су свима

Помоћник министра културе Дејан Масликовић и начелник Центра за управљање геопросторним подацима Републичког геодетског завода Дарко Вучетић на РТС 1 представили су нове сетове податка на порталу Геосрбија који се односе на културна добра и установе културе.

На Геосрбији тренутно постоји 214 сетова података који се константно ажурирају и унапређују. Број сетова из недеље у недељу расте и оно што је најважније доступни су свим грађанима.
Како је помоћник министра најавио, ово је тек почетак сарадње Републичког геодетског завода и Министарства културе и информисања. У плану је повезивање дигитализоване археолошке документације са Геосрбијом, тачније њено позиционирање на терену. Овај поступак спровешће се кроз апликацију коју Републички геодетски завод наменски припрема за овај пројекат.

Кликом на следеће иконице можете извршити увид у непокретна културна добра и установе културе на целој територији Републике Србије.

Са сервиса за отворене податке националне инфраструктуре геопростоних података можете преузети поменуте сетове.(https://download.geosrbija.rs/opendata)