Организација EuroGeographics генералне скупштине и UN-GGIM: Europe састанка у Београду

EuroGeographics генерална скупштина и UN-GGIM: Europe пленарни састанак организује се у Београду у периоду од 4. до 7. октобра 2015. године.

Републички геодетски завод је коорганизатор и домаћин шеснаесте генералне скупштине EuroGeographics-а, која се одржава од 4. до 6. октобра 2015. године у хотелу Метропол у Београду. Поред тога, други пленарни састанак UN-GGIM: Europe одржаће се 7. октобра 2015. године.

Eurogeographics је међународна асоцијација која представља европске националне институције надлежне за картографију, катастар и регистрацију земљишта. Циљ асоцијације је развој европске инфраструктуре просторних података кроз сарадњу националних институција на обезбеђењу квалитетних геоинформација. Тренутно, асоцијација има 61 члана из 46 европских земаља.

Генерална скупштина EuroGeographics чланова одржава се сваке године. Том приликом се окупља руководство свих европских картографских и катастарских институција, као и кључни представници европских организација и тела, као што су Европска комисија, Европска агенција за животну средину и Еуростат.

Eurogeographics је објавио да ће господин Mick Cory, тренутно директор Управе за земљиште и имовину Северне Ирске наследити господина Dave Lovella на позицији Генералног секретара и извршног директора, који ту дужност обавља од 2007. године. Службена примопредаја дужности обавиће се на скупштини у Београду.

Више информација о именовању Генералног секретара и извршног директора можете наћи на web сајту EuroGeographics-а.