Нова мобилна апликација Геосрбија Кат

Републички геодетски завод је развио нову мобилну апликацију Геосрбија Кат, која је потпуно бесплатно доступна за преузимање на Гугл продавници као и у Хуавеj продавници. Нова мобилна апликација омогућава најједноставнији и најбржи приступ просторним подацима катастра непокретности у Републици Србији.

Корисницима је омогућено да у сваком тренутку могу имати увид у податке о парцелама, непокретностима, као и о лиценцираним геодетским организацијама и адвокатским канцеларијама које су повезане на информациони систем РГЗ-а. Такође, могуће је приступити регистру објеката, односно бази података нових и потпуно измењених објеката који су предмет озакоњења али и подручјима и информацијама о комасацијама у Србији. Оно што је посебно интересантно је то да сада, преко мобилне апликације Геосрбија Кат, грађани могу да приступе и погледају податке Регистра цена, односно податке о стању на тржишту непокретности у Србији.

Геосрбија Кат омогућава лоцирање на тренутну локацију корисника, а омогућена је и брза претрага по парцелама, објектима и адресама, што доста помаже при проналажењу жељене локације. Увидом у податке о имовини из базе података Катастра непокретности, могу се видети и претходни захтеви за одабрану непокретност. Апликација омогућава интерактиван рад са подацима и уз додатне функције које су доступне омогућена је анализа података, њихово креирање, дељење и слично.

Апликација се може преузети на линку.