Српски ћирилица | Srpski latinica | English Extranet

Dobrodošli na geoportal geoSrbija

Svrha inicijalnog geoportala je da omogući pristup servisima pretraživanja i pregleda za određeni broj metapodataka, setova prostornih podataka i servisa putem Interneta za profesionalne korisnike, kao i za široku javnost.

Гео Србија

Osnovno o NIGP-u

Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka – NIGP, (eng. National Spatial Data Infrastructure – NSDI), predstavlja integrisani sistem geoprostornih podataka, koji omogućava korisnicima da identifikuju i pristupe prostornim informacijama dobijenim iz različitih izvora, od lokalnog, preko nacionalnog do globalnog nivoa, na sveobuhvatan način.

Novosti

Obuka o Open Foris platformama za praćenje promena na zemljištu na osnovu satelitskih snimaka

Od 3.7. do 7.7.2017. u prostorijama Republičkog geodetskog zavoda održana je obuka o mogućnostima korišćenja Open Foris aplikacija u saradnji sa UN FAO (Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu).

11.07.2017

Deseta regionalna konferencija za katastar i infrastrukturu geoprostornih podataka

Agencija za katastar nepokretnosti je organizator Desete regionalne konferencije za katastar i infrastrukturu prostornih podataka...

16.06.2017

Radionica IMPULS projekta

U okviru IMPULS projekta je 16. i 17. maja 2017. godine u Beogradu održana Nacionalna radionica na temu Zakon o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka i podzakonska akta.

19.05.2017

Obaveštenje o kratkom prekidu rada

Obaveštenje o kratkom prekidu rada

18.05.2017

Predavanje vodećeg evropskog stručnjaka iz oblasti razvoja infrastrukture geoprostornih podataka

U okviru projekta SPATIAL Republički geodetski zavod je ugostio prof. dr Joep Crompvoets, jednog od vodećih evropskih stručnjaka iz oblasti uspostavljanja i razvoja infrastruktura geoprostornih podataka, e-uprave i implementacije INSPIRE direktive.

10.05.2017

Direktor RGZ-a u studijskoj poseti Kraljevini Holandiji u okviru SPATIAL projekta

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković, zajedno sa direktorima katastarsko-kartografskih institucija iz regiona zapadnog Balkana, u periodu od 24.04. do 28.04.2017. godine boravio je u studijskoj poseti Kraljevini Holandiji.

05.05.2017

Prezentacija Republičkog geodetskog zavoda i saradnja sa lokalnom samoupravom

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština održan sedmi sastanak GIS mreže 12. aprila 2017. godine u Beogradu

26.04.2017

Arhiva novosti

Servisi

Linkovi

 
geoSrbija © 2009–2017