Српски ћирилица | Srpski latinica | English Extranet

Dobrodošli na geoportal geoSrbija

Svrha inicijalnog geoportala je da omogući pristup servisima pretraživanja i pregleda za određeni broj metapodataka, setova prostornih podataka i servisa putem Interneta za profesionalne korisnike, kao i za široku javnost.

Гео Србија

Osnovno o NIGP-u

Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka – NIGP, (eng. National Spatial Data Infrastructure – NSDI), predstavlja integrisani sistem geoprostornih podataka, koji omogućava korisnicima da identifikuju i pristupe prostornim informacijama dobijenim iz različitih izvora, od lokalnog, preko nacionalnog do globalnog nivoa, na sveobuhvatan način.

Novosti

Discovery Day 2016: Infrastruktura geoprostornih podataka kao podrška dobrom upravljanju zemljištem

Dana 28.11.2016. godine u Rimu, Italija, Organizacija za hranu i poljoprivedu Ujedinjenih nacija (FAO), Zajednički istraživački centar Evropske komisijei Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu su zajednički organizovali događaj...

05.12.2016

Okrugli sto o Nacrtu zakona o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka

U okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka 21. novembra 2016. godine u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu održan je okrugli sto na kom su učešće uzeli predstavnici ministarstava, javnih preduzeća...

22.11.2016

Javni poziv za učešće u pripremi nacrta Zakona o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka

Republički geodetski zavod započinje javnu raspravu o Nacrtu zakona nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka u periodu od 18. novembra do 7. decembra 2016. godine.

18.11.2016

Poseta studenata Vojne akademije

Kadeti druge godine Vojne akademije posetili su Republički geodetski zavod dana 15.11.2016. godine.

17.11.2016

Održana radionica IMPULS projekta u Draču

Predstavnici nacionalnih agencija za kartografiju i katastar za područje zapadnog Balkana u saradnji sa Švedskom upravom za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta Lantmateriet i hrvatskom Državnom geodetskom upravom održali su radionicu.

27.10.2016

Arhiva novosti

Servisi

Linkovi

 
geoSrbija © 2009